Szotyi - A feltámadás

New Hope

2013.10.15. - Gostee Szólj hozzá!

_thuzas_1381856898.jpg_1500x590

Hát a heti egy poszt nem igazán jön össze ezt már tényként kijelenthetjük. Az elején azért mert nem volt mit írni, és írói vénám (még) nem olyan, hogy a semmiről tudja posztokat írni. Mostpedig már zajlanak az események de még most valamiért nem jutottam így a gép elé hogy posztot írjak. De majd most!!!!


Szóval mint a mellékelt képen is látjátok, igen már új fedett helyen áll a Szotyi. (Persze azóta már előrébb haladtam az eseményekkel mint arról most be fogok számolni) Az áthúzás, egy nagyon szép napos délután sikeredett. Szerencsére nem volt hideg, és az eső sem esett. Már több mint egy éve mozdulatlanul várta és várta hogy végre valaki mozdítsa el onnan.


Szombat délután minden adott volt, így felkerekedtünk Tomi barátommal hogy átmenjünk Pécs egy másik szegletébe, ahol eddig parkoló pályán volt a verda és ahol Csabi (az előző gazda) már pumpával és kötéllel várt minket. Keréknyomást ellenőriztük és minden kerékbe pumpáltunk, az állás alatt mindből elszökött több illetve kevesebb. Második lépés volt a kormánymű és a fék megmozgatása. Természetesen nem élesben!!! Csabi tekerte a kormányt, taposta a féket, Tomival ketten toltuk az autót. és mellettünk egy kisgyerek brümmögött.

Miután a kényes és az elképzeltnél lényegeseb hosszabb ellenőrzési folyamat lezárult, már akaszthattuk is a helyére a vontató kötelet, és elindíthattuk az új élet felé a Golfit. Az út meglepően könnyen lezajlott, mi sem természetesebb a Megyeri úti vasúti átkelő sorompóját elöttünk engedték le, nem egyész 25 perce. Ezt leszámítva eseménymentes volt. A stilo gyorsított a golfi fékezett. Féltem tőle hogy egy év állás után, (és sok sok latyakos fürdés után) a fékek már berohadtak és megmozdítani sem bírjuk nem hogy fékezni vele. De annyi élet és annyi akarat van benne, hogy gond nélkül vette az akadályt.


Most egy tágas és fedett helyen várja hogy záporozzanak körülötte az események. - amik már záporoznak is, csak még posztok nem születnek belőle.

Az előbb leírt útra rengeteg dolgot rá lehet húzni, hogy egy új élet kezdete ecetere, de én csak annyit mondanék, hogy egy ÚJ REMÉNY a kicsi VW-nek, mert még semmi nem biztos vele kapcsolatban, de már elindult a megújulás útján. Izgatottan várom, hogy mi lesz a végén a belőle, és közben milyen kalandok, nehézségek adódnak. Annyit megígérhetek hogy inenntől gyakoriabbak lesznek a posztok és talán "real time" lesz, mert most a két héttel ezelőtt történtekről számoltam be.

A bejegyzés trackback címe:

https://golf2.blog.hu/api/trackback/id/tr125572415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása