Szotyi - A feltámadás

Szotyi - A feltámadás

Ez a blog egy kettes golf és új gazdájának megújulásáról szól.

Friss topikok

Miért épp Golf GTD?

2013.08.28. - Gostee Szólj hozzá!

Addig is míg a helyszín keresés zajlik, gondolom merüljünk bele kicsit az előzményekbe.

Autóbuziként mindig terveim között szerepelt az öreg autó projekt, nem volt akkor konkrét terv csak öreg legyen. Minden tiszteletem a mai autóké mert szépek, okosak, gyorsak és kevésbé szennyezik a környezetet (persze ezek nem igazak minden mai autóra), de valami hiányzik belőlük, ez a valami pedig a "menőség". Igen ez ízlés kérdése! Számomra sokkal értékesebb (és menőbb is persze) egy szépen restaurált vagy rendbe rakott öreg autó mint egy új. Sok régi autó formaterve még a mai napig megállja helyét, és mai szemmel is szépnek látok. Persze ez sem igaz minden régi verdára.

Na! Hogy miért is Golf? Egyrészt mert volt/van, másrészt ezek a vasak még nem koptak ki teljesen a forgalomból, így nem nehéz hozzá új vagy akár bontott alkatrészt találni. Ezen felül mellette szóló érv hogy német, és nem kell attól félni hogy mit mennyire bonyolítottak tervezésekor mert egyszerű mint a faék. Ha ez még nem lenne elég a golf elég meghatározó az autógyártásban -most  az tárgytalan hogy tetszik-e ez a tény vagy sem-. Az hogy ma egy egész kategóriát neveztek el róla részben ezeknek az autóknak köszönhető és a jövőben -ha már nem az- kultikus autónak fog számítani. Ja és az első indok: mert ez van.

Miért pont GTD? Ez a három betű a diesel gépjárművek személygépjárműként fejlődésének mérföldköve. Nem azért mert olyan forradalmi újítás lenne, vagy technikai áttörés, hanem csak a neve miatt. A mai napig autó őrültek százai hanem ezrei képesek szívből utálni bármilyen autót, ha gázolaj hajtja. Mindig van valami kifogás (elég sok vitába keveredek én is) hogy lomha meg hogy turbós és ha valami elromlik akkor aztán az államháztartási hiány sem elég a szervizre, vagy nem pörög eléggé és szar a hangja ésatöbbi ésatöbbi. Véleményem szerint: egy diesel fent tartási költsége semmivel sem több mint a benzines testvéré viszont a fogyasztás mindent meghálál és vezetési élmény más, de legalább ugyanolyan jó. A GTD-ből a D-t megtárgyaltuk. Mint a neve is mutatja a legendás GTI-hez elég közeli szálak fűzik, így sokkal könnyebb volt akkoriban elfogadni a fent említett csoport egy részének hogy igen is van helye a gázolajnak személyautókban.


Végszónak csak annyit, hogy:

Roayal sajttal! Mert ott nem fontban mérnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://golf2.blog.hu/api/trackback/id/tr735482588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása