Szotyi - A feltámadás

Szotyi - A feltámadás

Ez a blog egy kettes golf és új gazdájának megújulásáról szól.

Friss topikok

Érdemben is történtek események

2013.11.03. - Gostee Szólj hozzá!

A golf meglepően egyszerűen szerelhető jószág. A belseje teljes szétszereléséhez nem kellett sok minden, csak néhány kulcs és két csavarhúzó. Mint az már elhangzott, a belsejét már szétszereltem. Bizony!!!


Néhány szó azoknak akik hasonló cipőbe járnak. Első lépés az ülések eltávolítása. Első üléseket két műanyag határolja hátul, és egy csavar elöl. Ezeket oldva könnyen ki lehet őket venni. A hátsó üléseket elöl néhány csavar rögzítette. Ezután az a műanyag elemek küszöb és egyéb takaró elemek eltávolítása. Ha ezek lejöttek, akkor oldalkárpitok. Itt már elég csupasznak látszik az autóka de még nincs kész:D Biztonsági övek, majd szőnyegek következnek. Ekkor derül ki a szomorú avagy vidám valóság. Nekem elég kiábrándító a valóság, rengeteg munkám lesz vele.

ROZSDA!!! Igen ő az ellenség aki ellen harcolni kell. Nincs olyan hogy az csak kicsi és nem kell törődni vele. Felületi rozsda az aki ellen lehet mit tenni könnyen. Fémig kell tisztítani a lemezt, majd rozsdagátló szerrel kezelni. Mivel fényezve lesz a gép én horganyspray -vel is kezeltem a felületet. Ahol nem csak felületi rozsda van ott nincs mit tenni vágni kell. Sajnos ehhez nem vagyok elég képzett így ezt karosszéria lakatosra kell bíznom. Ki lesz vágva a lemez és bele hegesztve egy folt. Egyenlőre itt áll a folyamat.

Mivel a motorteret is rendbe szeretném tenni, így azt is kiürítettem, és elő fogom készíteni a festésre. A motor kiszerelése sem nagy mutatvány. 3 DB motortartó bak, egypár kábel és 4 bovden. A futómű meglepően jó állapotban van. Ez a szétszerelési folyamat 2 embernek 8-9 óra munka volt nem feszített munkatempóban. Nagyon nagy segítség Tomi barátom aki nemrég fejezte be saját egyes golfjának felújítását. Az egyszerű szerkezetet töviről hegyire ismeri, így eddig nem volt olyan amit törni vágni kellet.


Hogy mit fog mondani a lakatos arra kíváncsi vagyok, remélem a héten lesz valami eredmény ebben az ügyben is. Sajnos munka ügyben közelednek a határidők, így a golfira ebben az évben már nem sok időm lesz. DE törekszem rá hogy ő se árválkodjon csak úgy magában.

A bejegyzés trackback címe:

https://golf2.blog.hu/api/trackback/id/tr105612784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása